Casa Judeţeană de Pensii Olt: solicitările de ieşire la pensie, telefonic sau prin email

casa-de-pensii

Pe toată perioada stării de urgenţă, C.N.P.P şi casele teritoriale de pensii, inclusiv Casa Judeţeană de Pensii Olt vor realiza operaţiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie telefonic sau prin e-mail. Pe de altă parte, copiii urmaşi care împlinesc vârsta de 16 ani şi care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor şcolare, plata pensiei de urmaş se va face fără a fi necesara prezentarea acestei dovezi, urmând ca adeverinţa doveditoare, să fie prezentata în termen de 30 de zile, de la data expirării stării de urgenţă.

Începând cu data de 18.03.2020, pe toata durata decretării stării de urgenţă pe teritoriul României din motive de siguranţă medicală legate de prevenirea răspândirii şi infectării cu COVID-19, C.N.P.P şi casele teritoriale de pensii, inclusiv Casa Judeţeană de Pensii Olt vor realiza operaţiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie telefonic sau prin e-mail, zilnic de luni până joi orele 8.00-16.30, iar pentru ziua de vineri între orele 8.00-14.00 la numerele de telefon 0249411634 şi 0249414647 sau la adresele de e-mail cjpolt@rdslink.ro sau petitii@cjpolt.ro. Ulterior, persoanele vor fi anunţate telefonic/e-mail pentru a se prezenta documentaţia, în original (cartea de munca, adeverinţele privind sporurile permanente, condiţiile superioare de munca şi alte acte prevăzute de normele de aplicare a legii) şi în copie( actele de stare civile, carnet de munca etc.), necesara stabilirii drepturilor de pensie, documentaţie care va fi depusă în plic sigilat la sediul C. J. P. Olt. De asemenea, în această perioadă , în situaţia copiilor urmaşi care împlinesc vârsta de 16 ani şi care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor şcolare, plata pensiei de urmaş se va face fără a fi necesara prezentarea acestei dovezi, urmând ca adeverinţa doveditoare, să fie prezentata în termen de 30 de zile, de la data expirării stării de urgenţă. În funcţie de evoluţia situaţiei urmează să fie anunţate şi alte decizii.” se arată într-un comunicat de presă.

1 thought on “Casa Judeţeană de Pensii Olt: solicitările de ieşire la pensie, telefonic sau prin email

  1. DOSARU DE PENSIEI ESTE INREGISTRA LA CASA DE PENSIEI SLATINA CU TOATE ACTELE. CARTEA DE MUNCA COPIE ORIGINALUL SI ADEVERIT CU ANI DE VECHE GRUP DE MUNCA SI COTIZARE LA SANATATE. DIN 1999-2001-/2008-2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura