Siminica Mirea, măsuri pentru populaţie şi pentru firme

siminica cod penal
siminica_cod_penal Siminica Mirea, măsuri pentru populaţie şi pentru firme

În plină pandemie de coronavirus, senatorul de Olt Siminica Mirea propune o serie de măsuri benefice atât pentru populaţie cât şi pentru firme. Măsurile propuse de omul politic au fost  postate pe pagina sa de socializare, şi sunt următoarele:

 „Măsuri pentru populație: opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare; îngheţarea preţurilor la utilități – gaze, energie, telefon, TV şi Internet – pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preţurilor la utilităţi de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!

Măsuri pentru firme: Acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată; Rambursarea TVA și a concediilor medicale restante; Amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii; Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobândă fixă și subvenţionată, de 1 miliard de euro. Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru; Demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.” a precizat parlamentarul.

Lasă un răspuns