„De la 4.000 de cazuri în sus, vom trata pacienții acasă”

victor-costache
victor-costache „De la 4.000 de cazuri în sus, vom trata pacienții acasă”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat detalii despre măsurile luate în România pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

“Nu vrem să amestecăm bolnavii de coronavirus cu ceilalți aflați în spital. În bucurești stăm bine. Nu este o boală foarte complicată, dar consumă foarte multe resurse din punct de vedere logistic. Nu există pacient diagnosticat care să fie în spitale de urgență. Pe măsură ce vom avea pacienți în aceste spitale, vom da echipament de protecție și acolo.
Avem o colaborare bună cu Poliția de Frontieră, care opresc la graniță pe cei care încearcă să scoată echipament din România, ca urmare a cererii, în urma unor acțiuni speculative. Tinerii rezidenți sunt repartizați la pacienții care nu au coronavirus. Pe viitor se va ajunge și la situația să îngrijească bolnavii cu COVID-19. Cam într-o săptămână sau 10 zile, vom vedea cum va crește numărul de cazuri. De la 4.000 de cazuri în sus, vom trata pacienții acasă. Prioritar, e să fim cu un pas înaintea bolii. Deocamdată, facem față cu ușurință cazurilor. Toate vârstele sunt afectate, nu există un grup de vârstă care să fie protejat”
, a ținut să puncteze ministrul.

Lasă un răspuns