MILITARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT CONSTRUIREA UNUI SPITAL LA MARGINEA BUCUREŞTIULUI!

Spital-armata-romana
Spital-armata-romana MILITARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT CONSTRUIREA UNUI SPITAL LA MARGINEA BUCUREŞTIULUI!

Zeci de militari români au început din această săptămână construirea unui spital la marginea Bucureştiului, unde vor fi tratate anumite cazuri de infecţie cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Unitatea medicală va fi gata în mai puţin două săptămâni şi, ulterior, va fi acreditată şi autorizată.

Angajaţi ai Ministerului Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni, se arată într-un comunicat. Primele operațiuni vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor, iar aici se vor se vor trata cazurile uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România.

“(…). Au început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2. Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola. CoronaVirus #Româniafiiputernică”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a MApN.

Lasă un răspuns