Virusolog: Epidemia va mai dura 3 luni în Italia

pandemie
pandemie Virusolog: Epidemia va mai dura 3 luni în Italia

Italia nu va ieşi mai devreme de trei luni din epidemia de COVID-19, care a făcut deja aproape 3.000 de morţi în această ţară, a declarat joi virusologul Massimo Galli, şeful Secţiei de boli infecţioase a principalului spital din Milano, relatează AFP. “Speranţa mea este să putem ieşi din această epidemie în cel mult trei luni de la aplicarea anumitor măsuri. Şi, este deja un termen terifiant”, a precizat el pentru presa italiană.

“Nu este şi nu va fi o chestiune de scurtă durată, însă dacă se va întâmpla pe termen scurt, voi fi primul care mă voi bucura”, a adăugat el.

Massimo Galli este o somitate în Italia, unde conduce Secţia de boli infecţioase a Spitalului Sacco din Milano, în Lombardia, regiunea din nordul peninsulei cea mai afectată de epidemie, cu aproape 2.000 de morţi şi peste 17.000 de cazuri.

“Vaccinul este o speranţă, există 18 programe lansate pentru a obţine vaccinul. Ceva va ieşi din asta, sigur, dar mă îndoiesc că vom putea să stopăm epidemia şi să o depăşim în aşteptarea vaccinului”, a mai spus el. “Dacă avem noroc, vom obţine un vaccin probabil după lunile de vară, nu înainte”, a concluzionat Galli.

Lasă un răspuns