Copiii și bătrânii de la DGASPC riscă să rămână fără hrană

dgaspc-olt
dgaspc-olt Copiii și bătrânii de la DGASPC riscă să rămână fără hrană

Criza creată de majorarea necontrolată a prețurilor în acestă perioadă lovește în instituția ce are în îngrijire mii de copiii și bătrâni .

DGASPC Olt, instituția căreia i-au fost tăiați cei mai mulți bani atunci când Guvernul a construit bugetul de anul acesta este lovită crunt și în plină pandemie. În loc să investească bani în protejarea bătrânilor și a copiilor,  în loc să se cumpere produse de igienă ce în acest perioadă sunt vitale, conducerea trebuie să renegocieze contractele pentru mâncare.

Potrivit directorului instituției, Rădița Piroșca:’Furnizorii cu care instituția avea contracte pentru hrana copiilor, persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice din centre au reziliat contractele . Motivul pentru care furnizorii au reziliat contractele de furnizare a alimentelor este tocmai creșterea bruscă și semnificativă a prețurilor.’

 Printre măsurile luate de Guvern până în acest moment, pe baza declanșării Stării de Urgență nu se află și plafonarea prețurilor la medicamente și alimentele de bază.

 “Din păcate beneficiarii de asistență socială au fost ocoliți de decret”, a subliniat directorul instituției, Radița Pirosca, pe contul de socializare.

Totodată , directorul  face apel la Guvern, la ONG-uri, Episcopie sau orice altă entitate care le-ar putea asigura în continuare acestor oameni o masă caldă.

Lasă un răspuns