Guvernul amână plata impozitelor și taxelor

taxe-si-impozite
taxe-si-impozite-1024x576 Guvernul amână plata impozitelor și taxelor

Guvernul a luat primele măsuri pentru susținerea economiei în contextul pandemiei COVID 19.

Plata angajaţilor trimişi în şomaj tehnic va fi acoperită de stat în proporţie de 75%, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Firmele aflate în dificultate vor putea lua credite cu dobânda zero şi vor beneficia de păsuiri de la plata taxelor şi a impozitelor. Şi pentru populaţie au fost decise amânări de la plata dărilor.

Guvernul a mai decis, miercuri seară, ca termenul limită pentru taxele locale să fie 30 iunie, și nu 31 martie, așa cum era stabilit. Deci, impozitele pentru casă, teren sau mașină pot fi plătite până la sfârșitul lunii iunie, urmând să fie acordată și o reducere de 10 la sută din suma de achitat.

O altă măsură a vizat ANAF. Astfel, toți datornicii la fisc nu vor mai avea conturile blocate, nu vor mai avea dosare de risc, cel puțin pe perioada stării de urgență.

În plus, Guvernul a luat o decizie importantă și în privința oamenilor care au fost trimiși în șomaj tehnic, statul va plăti 75% din plata celor trimiși acasă. Această măsură este aplicată doar pe perioada stării de urgență.

Un angajat va primi cel mult 4070 de lei, brut.

Lasă un răspuns