CONDUCEŢI PRUDENT ! VIAŢA ARE PRIORITATE !

conduceti-iarna
conduceti-iarna CONDUCEŢI PRUDENT ! VIAŢA ARE PRIORITATE !

Deși în calendare este primăvară, temperaturile de afară ne contrazic. Mai mult, în ultimele zile a nins încât stratul de zăpadă a depășit 5 cm, iar vântul a creat probleme pe unele drumuri.

Pentru a evita producerea unor accidente rutiere, mai ales că pe drumuri s-a creat polei, polițiștii adrezează unele recomandări pentru șoferi.

În acest moment, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă. Vă recomandăm să vă informați temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei). Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi în trafic’ , se arată în comunicatul emis de IPJ Olt.

În acest moment sunt  blocate cinci tronsoane de drumuri judeţene: DJ 653 – Crăciunei-Stoicăneşti, DJ 679 – Văleni-Mihaieşti, DJ 546 A – Văleni-Stoicăneşti, DJ 546 B –  Potcoava-Movileni, DJ 703 – Tufeni – limită cu judeţul Teleorman.

Lasă un răspuns