PMP solicită Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical

Eugen-Tomac-PMP
Eugen-Tomac-PMP-1024x683 PMP solicită Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical

PMP cere Guvernului să ia măsuri ferme pentru protecţia personalului medical, în condiţiile îmbolnăvirii cu coronavirus a cadrelor medicale de la mai multe spitale din ţară.

“România nu îşi mai poate permite încă un eşec cutremurător precum cel de la Spitalul Judeţean Suceava. Cele mai preţioase resurse pe care România le are în lupta cu virusul necruţător COVID-19 sunt medicii şi personalul medical. Îmbolnăvirea cu coronavirus a celor 52 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava reprezintă un eşec incalificabil de management sanitar, iar Guvernul are obligaţia să ia toate măsurile pentru a se asigura că acest lucru nu se mai repete”, precizează PMP într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit lui Eugen Tomac, preşedintele formaţiunii, se impune testarea cu prioritate, în termen de trei zile, a întregului personal medical şi a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienţilor, dar şi a personalului medical.

O altă propunere a PMP vizează dotarea cu echipamente de protecţie suficiente pentru toţi medicii, inclusiv pentru medicii de familie şi cei din ambulatoriile de specialitate. Dotarea cu echipamente de protecţie suficiente pentru asistente, şoferii de pe ambulanţe, infirmiere, brancardieri, personalul curăţenie care interacţionează cu medicii şi pacienţii în această perioadă.

PMP mai propune monitorizarea respectării riguroase a procedurilor în toate spitalele din ţară şi aplicarea de sancţiuni dure pentru cei care nu le respectă, precum şi cazarea medicilor şi asistentelor ce tratează cazuri de coronavirus în locaţii izolate, care să le permită să nu îşi expună familiile riscului contagiunii.

Decontarea consultaţiilor oferite de medicii de familie prin telefon sau prin mijloace electronice (skype sau alte platforme online), pentru a evita contactul direct dintre medicii de familie şi pacienţi, este o altă măsură pe care PMP o supune atenţiei Guvernului Orban. AGERPRES

Lasă un răspuns