USR cere lămuriri Ministerului Economiei privind majorarea preţurilor pe fondul crizei COVID-19

USR-sigla-logo
USR-sigla-logo USR cere lămuriri Ministerului Economiei privind majorarea preţurilor pe fondul crizei COVID-19

Preşedintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoş, a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o scrisoare prin care cere “lămuriri referitor la majorarea preţurilor pe fondul crizei COVID-19”.

Botoş arată, într-un comunicat de presă remis marţi, că “actuala criză indusă de coronavirus se manifestă deja în multiple forme, una dintre ele fiind modificarea comportamentului consumatorilor”.

“Mă tem că anumiţi comercianţi sau producători vor încerca să profite de contextul actual pentru a creşte preţurile. În lipsa unor justificări economice, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Teama şi incertitudinea cauzate de pandemie îi fac pe oameni să îşi dorească mai mult anumite produse, ceea ce este interpretat de unii ca o invitaţie de a creşte preţul. În realitate, tot atâţia cartofi se vor consuma, tot atâta ulei, aşadar nu vorbim de o cerere suplimentară, care să justifice un preţ mai mare”, arată liderul USR Arad.

El precizează că a primit sesizări pe adresa cabinetului său de europarlamentar referitoare la creşterea preţurilor unor produse alimentare şi nealimentare în contextul pandemiei.

“Am solicitat ministerului să-mi comunice măsurile întreprinse pentru combaterea speculei şi creşterea nejustificată a preţurilor. Este foarte important ca populaţia să traverseze această criză cu costuri minime, atât în ceea ce priveşte starea de sănătate, dar şi din punct de vedere economic. Ne dorim ca recuperarea ulterioară să fie de scurtă durată, aşadar avem nevoie de măsuri complexe, care să adreseze toate problemele şi care să fie aplicate imediat”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Lasă un răspuns