Vremea se schimbă radical

Astăzi vremea se va răci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Înnorările se vor accentua treptat, la început în regiunile intracarpatice, apoi şi în cele estice.

Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele montane şi în centrul teritoriului, local în est şi izolat în rest. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar şi local cu intensificări, mai ales în vestul şi nordul ţării (cu viteze la rafală în general între 45 şi 55 km/h).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 20 de grade în sudul şi estul Munteniei.

În capitală, vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi ziua în masivele nordice, apoi în toată zona montană, astfel că în prima parte a zilei pe alocuri se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. La altitudini mari viteza vântului va fi de 65…70 km/h, iar ninsoarea, trecător, va fi viscolită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura