Klaus Iohannis: Şcolile nu se mai deschid anul acesta

Şcolile nu se mai deschis, anul acesta, în schimb se continua învăţământul la distanţă. Iar examenele naţionale se vor susţine cu respectarea unor reguli stricte.

Iată declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis:

Am finalizat o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri, o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante și doresc să prezint concluziile și deciziile la care am ajuns împreună.

Prima temă – școlile. E mică introducere. În prezent activitatea fizică la școli, grădinițe este suspendată și am evaluat cum putem continua. Pe 12 iunie anul școlar în mod normal se termina. Epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm, că vremea e frumoasă și epidemia va dispărea. Nu e așa.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Există riscul ca elevii să ducă boala la școală și de la școală acasă.

Sunt o serie de țări din UE care nu mai doresc să redeschisă țările. Sunt câteva țări unde situația e în evaluare. Am dorit să aflăm unde experimental s-au deschis școlile. Într-o provincie s-a deschis experimental școala și experimentul nu a decurs bine, Elevii au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns la terapie intensivă.

S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar, grădinițile, școlile, universitățile să nu se mai redeschidă. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învățământ la distanță. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală după 2 iunie pentru a se pregăti de examenele naționale. Examenele naționale se vor organiza aa cum au fost ele planificate din capul locului, insa cu respectarea unor reguli stricte de distanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura