Prețul petrolului, creștere SPECTACULOASĂ: combustibilul revine către prețul de dinaintea crizei

Preţurile petroului au crescut marţi cu până la 20,4%, susţinute de măsurile de reducere a producţiei adoptate de statele producătoare şi de începerea redeschiderii economiilor la nivel mondial, transmite CNBC.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a urcat cu 20,45%, sau cu 4,17 dolari, şi a închis la 24,56 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI a închis luni la peste 20 de dolari pe baril pentru prima oară de la jumătatea lunii aprilie, iar marţi a consemnat a cincea zi consecutivă de creşteri, cea mai lungă perioadă pozitivă înregistrată după iulie 2019.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa in Londra, a urcat cu 13,86%, la 30,97 de dolari pe baril, înregistrând la rândul său a cincea zi consecutivă de creşteri.

”Un lucru este clar, a fost depăşit minimul cererii, iar acest lucru se manifestă prin preţurile petrolului, care sunt în creştere”, a declarat Per Magnus Nysveen, director pentru analize la firma Rystad Energy.

Preşedintele american Donald Trump a intervenit şi a scris pe Twitter: ”Preţurile petrolului cresc frumos pentru că cererea îşi revine”.

Cererea de petrol a scăzut puternic pe fondul răspândirii pandemiei de coronavius la nivel mondial, care a obligat miliarde de oameni să stea în case şi a blocat aproape complet traficul aerian. Potrivit unor estimări, până la o treime din cererea mondială de petrol a fost anulată în aprilie.

Dar pe măsură ce economiile se redeschid – un număr de state americane, între care Florida, au început luni reluarea treptată a activităţilor, în timp ce milioane de italieni vor reveni la muncă în această săptămână – investitorii consideră că cererea de petrol va creşte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura