Pandemia DINAMITEAZĂ piața fotbalului – Coronavirusul elimină până la 10 miliarde de euro de pe piața transferurilor

fotbal poza teren

Epidemia de coronavirus dinamitează piața fotbalistică, Valoarea jucătorilor de fotbal europeni va scădea cu până la 10 miliarde de euro din cauza pandemiei, apreciază Financial Times, citat de Mediafax. Conform unei analize a companiei de consultanță KPMG, criza financiară a dus la o scădere accentuată a valorii fotbaliștilor, deoarece cluburile se pregătesc să reducă cheltuielile de transfer în acest an.

Costurile de achiziție a jucătorilor au crescut constant în ultimii ani în cele mai mari ligi, precum Premier League din Anglia, La Liga din Spania și Bundesliga din Germania.

Cu meciurile suspendate din cauza Covid-19, cluburile de pe continent se confruntă cu pierderi și încearcă să își reducă costurile.

Analiza KPMG arată că valoarea unor jucători citați în mod regulat ca ținte potențiale pentru cluburi mari, cum ar fi Jadon Sancho de la Borussia Dortmund și Harry Kane de la Tottenham Hotspur, au scăzut cu 16%, până la aproximativ 127 milioane de euro și, respectiv, 112 milioane de lire sterline.

Perioada trasferurilor – trei luni de vară în care echipele pot achiziționa jucători – trebuia să se deschidă pe 1 iulie. Fifa, organul de conducere al fotbalului internațional, dorește prelungirea contractelor jucătorilor care expiră înainte de această dată până la terminarea sezoanelor și că fereastra trasferurilor ar trebui împinsă până în august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura