Jumătate de milion de lei ajung către Crucea Roşie drept donaie pentru lupta împotriva COVID-19

crucea-rosie

MSD România donează jumătate de milion de lei către Crucea Roşie Română pentru susţinerea sistemului medical, protejarea cadrelor medicale şi a pacienţilor, în contextul pandemiei COVID-19, a anunţat vineri compania, potrivit Agerpres

“Donaţia va putea fi folosită pentru achiziţia de echipamente medicale pentru spitalele din linia întâi, echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din aceste unităţi şi din institutele de oncologie din ţară, pentru medici de familie, precum şi pentru voluntari ai Crucii Roşii Române.

Astfel o parte din fonduri va fi alocată pentru achiziţia de aparatură şi kituri de secvenţiere a SARS-CoV-2, kituri pentru teste rapide IgG/IgM COVID-19, atât pentru spitalele COVID-19, cât şi pentru unităţile spitaliceşti care tratează pacienţi oncologici. De asemenea, va fi dotată cu aparatură medicală unitatea mobilă ATI achiziţionată de Crucea Roşie Română.”, se menţionează în comunicat.

La nivel global, MSD a contribuit sau a angajat mai mult de 30 milioane de dolari în eforturile de combatere a COVID-19 până în prezent. MSD este lider al industriei farmaceutice la nivel mondial, descoperind medicamente şi vaccinuri pentru multe dintre cele mai dificil de tratat boli ale lumii, conform comunicatului.

Lasă un răspuns