Orașul Scornicești, condamnat la… sărăcie

Scornicesti condamnat la saracie

Nu de puține ori, noi, muritorii de rând ne-am întrebat, retoric cum de lucrurile nu evoluază în sensul pozitiv și în comunitatea din care facem parte? Cum se poate ca în alte orașe, ori comune lucrurile să evolueze, în timp ce la noi, fie stagneză, fie se duc la propriu de… râpă.

Ei bine, astăzi vă prezentăm un exemplu mai mult decât elocvent în ceea ce privește evoluția unor proiecte, care, din ambiții și de cele mai multe ori orgolii politice ajung să nu fie puse în practică.

Așa se întâmplă atunci când… căpeteniile partidelor politice înțeleg să pună mai presus orgoliile și mai apoi binele cetățenilor. Președintele Organizației PSD Scornicești, Cătălin Ușurelu  este siderat de faptul că adversarii politici nu reușesc să se așeze la o masă a negocierilor unde să …negocieze binele orașului și, implici, binele cetățenilor.  

Catalin-Usurelu-PSD-Scornicesti- Orașul Scornicești, condamnat la… sărăcie

„Liberalii din Scornicești au blocat cea mai importantă învestiție din ultimii 30 de ani din acest oraș. Consilierii locali PNL au votat împotriva hotărârii de consiliu local care ar fi dat posibilitatea Grupului Carmistin să investească 8 milioane de euro în refacerea și retehnologizarea fostelor ferme de pui care ar fi generat 250 de locuri de muncă pentru locuitorii acestui oraș. Este încă o dovadă că administrația locală din acest oraș este condusă de o un o gașcă care are alte interese decât cele ale comunității și vor să îi țină pe oamenii din Scornicești departe de civilizație, în sărăcie”, a declarat Cătălin Ușurelu. Acesta consideră că la mijloc nu este altceva decât rea voință din partea actualei conduceri a administrației locale.

„PSD Scornicești susține această investiție atât de importantă pentru oraș, dar consilierii noștri care sunt în minoritate, în consiliul local s-au abținut de la vot, astăzi, pentru că primarul și viceprimarul nu au putut să le dea toate informatiile despre această investiție. Cerem administrației PNL să reia urgent discuțiile cu acest investitor și să supună dezbaterii publice această investiție care înseamnă locuri de muncă și un trai mai bun pentru 250 de familii, bani în bugetul local pentru investiții viitoare și atragerea de alți investitori. În această perioadă atât de dificilă pentru toată lumea, un investitor vrea să redeschidă o afacere odată prosperă în Scornicești și să transforme niște ruine în ferme moderne, iar liberalii le închid ușa. Ar trebui să plece cu toții acasă pentru că nu sunt în stare să se ocupe de acest oraș și de oamenii lui!”, a mai ținut să puncteze social democratul oltean.

Dacă așa stau lucrurile este mai mult evident de ce nu există investitori în acest oraș și de ce tot mai mulți locuitori se plâng de lipsa locurilor de muncă. Dacă și în trecut au mai existat asemenea ambiții politice, ca să nu le spunem prostești nici nu ne mai miră de ce orașul este condamnat la… sărăcie. Vom urmării cu interes acest subiect și vă vom ține la curent .

Lasă un răspuns