O greșeală cu multe zerouri, la DAJ Olt

seminte-de-rosii-motril-f1

Scandalurile se țin lanț la Direcția Agricolă. După ce au fost descoperite dosare finanțate prin Programul ‘Tomata’ ce inițial fuseseră respinse, acum, Curtea de Conturi a scos la suprafață fermieri care au primit finanțarea prin același program de două ori.

47 de legumicultori olteni au primit de două ori ajutorul de minimis în Programul Tomata.

Mai exact, legumicultorii sau primit câte 6.000 de euro în cont, în loc de 3.000 de euro cât li se cuvenea. La un calcul simplu, eroarea se ridică la peste 140.000 de euro, 47 de dosare înmulțit cu 3.000 de euro cât este este ajutorul de minimis în Programul Tomata.

Potrivit reprezentanților DAJ Olt toți banii au ajuns în mod greșit în conturile fermierilor olteni, și ulterior au fost recuperați.

‘ A fost o greșeală, au fost plăți duble, s-a luat legătura telefonic cu fermierii, iar aceștia au dat banii înapoi. Pentru trei dintre ei s-au făcut adrese de recuperarea pentru că nu au putut fi contactați telefonic. Greșeala a fost din partea noastră , pentru că a fost un volum mare de lucru. S-au recuperat banii de la 45, mai avem de recuperat de la doi fermieri, unul din Tia Mare și unul din Izbiceni’, a declarat Gabriela Andronie, director DAJ Olt.

Anul trecut au fost depuse peste 6.000 de dosare , la nivelul județului Olt.

Lasă un răspuns