Primăria Slatina ‘deschide drumul’ pentru lucrările la Drumul Expres

expressssssssss

Aleșii locali din Slatina au aprobat trecerea a 12 terenuri din domeniul municipiului în domeniul Ministerului Transportului .

Suprafața totală a celor 12 terenuri însumează 13.400 de metri pătrați, iar pe aici urmează să treacă Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești

„Trebuie adoptată o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Slatina, privind transferul dreptului de proprietate asupra unor imobile – terenuri, ce aparțin domeniului public al municipiului Slatina, cuprinse coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național: ”Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile cu drumurile existente” Tronsonul 2, din proprietatea publică a UAT – Municipiul Slatina, în domeniul public al statului Roman și în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin C.N.A.I.R. – S.A”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Emil Moț.

 În acest moment Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești (121km) este în plină construcție pe cei circa 40 de km ai săi de către o asociere de firme românești.

Potrivit drumarilor im cel mult 60 de zile va fi turnat primul strat de asfalt pe trunsonul II al Drumul EXPRES Craiova- Slatina-Pitesti. În acest moment , tronsonul I lucrează o firmă italiană, iar valoarea lucrării este de aproximativ 76 de milioane de euro. Tronsoanele 3 și 4 sunt încă în licitație, au o valoare estimată la 400 de milioane de euro și au generat un interes mare în rândul firmelor de construcție, în special pentru multe firme și asocieri din Turcia sau China.

Lasă un răspuns