Un bebeluş de cinci săptămâni este cel mai tânăr pacient vindecat la Arad de COVID-19

bebe

Un bebeluş de cinci săptămâni este cel mai tânăr pacient tratat pentru COVID-19 în judeţul Arad şi a fost externat, marţi, după aproape o lună de când a ajuns în spital cu simptome de pneumonie.

“Bebeluşul a fost diagnosticat cu virusul SARS CoV-2 şi a fost tratat în cadrul Compartimentului de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”, au anunţat, marţi, reprezentanţii spitalului, potrivit agerpres.ro.

Medicii spun că bebeluşul nu a ajuns la terapie intensivă niciun moment şi a avut o evoluţie bună în starea de sănătate.

De la începutul pandemiei, din secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost externaţi 474 de pacienţi, cu vârste cuprinse între cinci săptămâni şi 97 de ani. Marţi, în judeţ mai erau internaţi doar şase pacienţi bolnavi.

În ultimele două săptămâni, conform Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Arad au fost înregistrate doar două cazuri de COVID-19, numărul total al bolnavilor de la începutul pandemiei fiind de 698, dintre care 78 au decedat.

Lasă un răspuns