Un oltean a murit în condiții suspecte în Italia

gh-diaconu-monterosso

Un bărbat de 48 de ani din Movileni și-a găsit sfârșitul în condiții suspecte în Italia. Acesta a fost găsit într-o râpă, în apropierea unui șantier din localitatea Monterosso, din provincia La Spezia.

Gheorghe Diaconu a decedat în 2 iunie după ce a căzut într-o râpă adâncă de 5 metri şi s-a lovit de zidul unei construcţii.

Bărbatul lucra în Peninsulă de aproximativ 20 de ani. Condițiile stranii în care olteanul și-a găsit sfârșitul ridică mai multe semne de întrebare. Potrivit publicației Rotalianul, publicație a românilor din Italia, în acest caz ar fi anchetat un patron de origine albaneză. Asta în condițiile în care nu a fost deschisă nici o anchetă pentru a vedea dacă este vorba de un accident de muncă. Conforma unor sisndicaliști, patronul albanez este achetat pentru ucidere din culpă.  Românul ar fi fost, de fapt, muncitor la negru pe şantier, spun reprezentanţii sindicatului Fillea Cgil, desfiinţând ipoteza că românul ar fi mers acolo să ia o scară. „Gheorghe Diaconu lucra ca zidar, dar nu este înregistrat că ar fi fost angajat de nicio companie, nu apare în nicio evidenţă la Cassa Edile (serviciu naţional de previdenţă socială pentru muncitorii din sectorul construcţiilor – n.r.). Nu înţelegem prezenţa lui Gheorghe acolo, într-o zi de sărbătoare. Pentru ce i-ar fi trebuit scara tocmai atunci? Cum puteţi demonstra că nu este un accident de muncă? A mers să ia scara din proprie iniţiativă sau cineva l-a trimis acolo? Lucra pentru o firmă care nu îi plătea contribuţiile la stat? Din ce trăia omul ăsta dacă nu este înregistrat că muncea pe nicăieri?”, a declarat Gianni Carassale, responsabilul filialei Fillea Cgil din La Spezia, conform Rotalianul. Publicaţia mai notează, citând Il Secolo XIX, că în 5 iunie carabinieri l-au înştiinţat pe titularul firmei de construcţii, un antreprenor albanez, că este supus unei anchete preliminare cu privire la decesul lui Gheorghe Diaconu, sub acuzaţia de omor din culpă.

Fiul bărbatului român, care la rândul său lucrează în Germania,  a plecat în Italia pentru a repatria trupul tatălui său şi pentru a stabili împreună cu un avocat dacă se constituie parte civilă în urma anchetei autorităţilor.

Lasă un răspuns