Care este starea de sănătate a personalului medical infectat cu COVID 19, din spitalul Slatina

sjuuuuuuuuuuu

    De la declanșarea pandemiei, la SJU Slatina au fost infectate cu noul coronavirus 12 asistente medicale și infirmiere.

Secțiile unde au fost depistat personal medical cu SARS CoV 2 sunt ATI, Infecțioase , Blocul Operator , Cardiologie și Chirurgie Plastică.

Conducerea unității medicale a făcut o analiză a infectărilor, iar potrivit managerului Cătălin Rotea:”O asistentă din cadrul secției ATI – a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 14.05.2020 și vindecată în data de 23.05.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate. O altă asistentă din cadrul secției Cardiologie – a fost depistată pozitiv, având simptome (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv), internată pe 24.05.2020 și vindecată în data de 06.06.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate. Al treilea caz a din cadrul secției Bloc Operator – a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 28.05.2020, vindecată în data de 05.06.2020.  Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

Ultimul caz depistat este al unei infirmiere din cadrul secției Bloc Operator – a fost testată inițial negativ pentru Covid – 19. Miercuri, 10.06.2020, înainte de începerea activității, la testul de screening făcut de SJU Slatina, aceasta a fost depistată pozitiv (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv). În prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.”

În ceea ce privește personalul secției Boli Infecțioase, aici au fost depistate patru cazuri, iar toate persoanele cu care au intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate. Mai mult , întregul personalul secției de Boli Infecțioase a fost testat până în prezent de 5 ori, la interval de câte două săptămâni.

‘Prima asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020 și vindecată în data de 10.06.2020.A doua asistentă depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020, în prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.A treia asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020. În prezent este internată la Spitalul ”Victor Babeș” – București, cu stare generală bună.Al patrulea asistent a fost depistat pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatic, internat pe 03.06.2020. În prezent este internat în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună’, a completat Rotea.

La Chirurgie Plastică au fost infectate două asiate te și două infirmiere care au intrat în contact cu un pacient confirmat Covid-19, sunt internate în cadrul SJU Slatina, începând cu data de 08.06.2020, având stare generală bună.

Restul personalului, (28 persoane) a fost testat, rezultatele fiind în totalitate negative, urmând a fi testat din nou în data de 15.06.2020.

Referitor la cazurile de pacienți confirmați cu Covid – 19,  din cadrul secției de Chirurgie Plastică, trei sunt internați în secția Boli Infecțioase, cu stare generală bună, un pacient a fost transferat către Spitalul Municipal Caracal, având co-morbidități (arsuri pe 12% din suprafața corpului).

Cei cinci pacienți care au fost internați în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost testați de câte două ori, rezultatele fiind negative. Patru dintre aceștia au fost transferați către alte unități spitalicești, în timp ce un pacient a fost transferat în cadrul secției Chirurgie Generală a SJU Slatina, astfel încât întreaga secție să poată fi dezinfectată integral.

Secția învecinată – Oncologie – a fost testată integral, toate cele 55 de teste efectuate, atât personalului medical, cât și pacienților, fiind negative.

‘Până în prezent, pentru personalul medical al SJU Slatina (simptomatic sau asimptomatic) s-au efectuat în jur de 850 teste real-time PCR. Facem mențiunea că, numărul de 850 se referă la teste efectuate, nu persoane testate, fiind mai multe situații în care un angajat a fost testat de mai multe ori, în funcție de expunerea la virus.În ceea ce privește pacienții internați, confirmați cu Covid 19, în Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratați un număr de 107 pacienți, distribuiți astfel:

  • 26 pacienți internați, în prezent, în cadrul secției Boli Infecțioase – Covid 19;
  • 68 de pacienți vindecați;
  • 13 pacienți transferați către alte spitale (din care 2 pacienți decedați ulterior)”, anunță conducerea unității medicale

Lasă un răspuns