Scafandrii olteni au intrat în misiune în Dâmbovița

misiune

Scafandri olteni au participat în acest week-end la o misiune de căutare unui minor posibil într-un lac format pe locul unei foste balastiere din localitatea dâmbovițeană Poiana de Jos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, din echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, sâmbătă, 13 iunie, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o misiune de căutare a unui minor, în sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița.

Echipa formată din Mitrache Marius, comandant de echipaj și scafandru autonom și Barcan Sandu, Costea Marius și Pică Gabriel, subofițeri operativi și scafandri autonomi, s-a deplasat în localitatea Poiana de Jos, județul Dâmbovița, cu o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției.

Scafandrii au găsit minorul, în vârstă de 14 ani, în scurt timp, acesta fiind adus la mal și predat echipajelor medicale.

Minorul a fost resuscitat, conform protocolului, fără rezultat favorabil, fiind declarat decedat.

Lasă un răspuns