2.834 de elevi au trecut de proba la matematică, de la Evaluarea Națională

mate

Proba la matematică de la Evaluarea națională s-a desfășurat în Olt fără incidente. Elevii au trecut de triajul epidemiologic, dar s-au ”lovit” de subiectul al III lea la geometrie. Acestea este subiectul ce a creat probleme celor mai mulți dintre peste 2834 de elevi.

Potrivit informațiilor emise de reprezentanții ISJ Olt, din cei 3319 elevi înscriși la examen, astăzi, 486 au absentat.

” Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 3 300 de absolvenți ai clasei a VIII-a, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică. La această probă de examen au fost prezenți 2823 candidați, iar 486 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura peste maximul admis. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă nu au fost eliminați candidați”, se arată în comunicatul ISJ Olt.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns