Cum vor afla elevii rezultatele la Evaluarea Națională

note

Anul acesta elevii care susțin Evaluarea Națională au trecut prin mai multe ”premiere”.

În contextul COVID au susținut primul examen în condiții speciale, iar la final, vor afla rezultatele tot printr-o modalitate diferită.

În premieră în acest an, la Evaluarea Națională 2020 notele vor fi afișate anonim. Fiecare absolvent de clasa a VIII-a va primi astăzi, 17 iunie, la predarea lucrării scrise la proba de matematică, un cod pentru a-și putea vedea nota. 

Motivul pentru care se va proceda așa îl reprezintă o solicitare a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

„Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat, din modulul Rapoarte, raportul CE_ANONIM Listă coduri candidați, conținând codurile alocate fiecărui candidat. generarea raportului se va realiza prin selectarea acestuia și apăsarea butonului pdf.

Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020 în momentul predării lucrării scrise. 

Comisiile din unitățile de învățământ /centre de examen vor informa candidații că rezultatele vor fi afișate anonim. Codul individual al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui”, se arată într-un comunicat al ISJ Olt.

Luni vor fi afișate primele rezultate.

Lasă un răspuns