DGA intră tare la ANAF: inspector trimis în judecată pentru luare de mită

dga

Un inspector ANAF Galați a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a cerut 700 de lei ca să își facă meseria, anunță DGA.

Direcția Generală Anticorupție Galați a terminat cercetările, iar procurorul din Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inspectorului pentru luare de mită.

Practic, în iulie anul trecut, inspectorul de la Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a primit 700 de lei de la un martor, pentru a face o inspecție fiscală.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză. Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite DGA.

Lasă un răspuns