„Nu e nevoie de super-puteri pentru a fi un erou”

„Nu e nevoie de super-puteri pentru a fi un erou”

Laura- Cristina Popescu, manager de sustenabilitate Grupul TMK- Artrom.

Face parte din marea echipă a Grupul TMK- Artrom, este consilier juridic și implicată în tot felul de proiecte sociale. Un Om implicat, un om frumos care știe că este nevoie de sprijin și susținere într-o comunitate. Implicarea ei în proiectele sociale nu a rămas neobservastă și luna aceasta Laura a fost protagonista unui interviu acordat Echipei CSRmedia.ro în cadrul Revistei de Colecție 100 de OAMENI care fac BINE! Revista este una de Colecție și este dedicată, exclusiv, specialiștilor din companii și fundații corporative care propun, dezvoltă și implementează proiecte de Responsabilitate Socială în comunitățile din jurul lor, și nu numai. Revista scoate în evidență poveștile, proiectele de CSR de suflet și pasiunile oamenilor care zilnic se implică să facă bine în jurul lor. Astăzi vă prezentăm interviul așa cum a  apătut în celebra revistă, nu înainte de a o felicita pe Laura pentru implicare. 

Cum se definește un bun proiect/o bună practică de CSR?

Un proiect bun de responsabilitate socială este acel proiect care corespunde în mod real nevoilor unei comunități, care îmbunătățește calitatea vieții, a mediului sau rezolvă probleme sociale din comunitatea respectivă. În ceea ce privește practica, problema este legată de modul în care sunt alese proiectele astfel încât să reflecte valorile de business ale companiilor, adresându-se provocărilor din zona de mediu, socială sau umanitară. Eforturile de sustenabilitate ale companiei TMK-Artrom se îndreaptă spre găsirea de soluții eficiente privind economia circulară, gestionarea eficientă a deșeurilor, educația tinerei generații, sănătate, protejarea mediului înconjurător și implementarea ideilor angajaților noștri.

Care a fost primul proiect/campanie de CSR în care v-ați implicat?

Primul meu proiect a fost legat de sărbătoarea Crăciunului. TMK-Artrom primește în fiecare an un număr de peste 500 de colindători de la școlile din oraș, care ne bucură prin scurte spectacole prezentate și primesc daruri. Această tradiție s-a transformat în ultimii 2 ani în proiectul ,,Vine Moș Crăciun”, care a îmbrățișat și copiii din zonele defavorizate și cei cu dizabilități din întreg județul Olt. Acestora li s-au dăruit daruri prin intermediul lui Moș Crăciun, dar și cărți pentru bibliotecile școlilor. Anul acesta Moșul va ajunge și la două centre pentru copii cu dizabilități din Slatina. Din 2017 am demarat în firmă campania SHOE BOX, creând cadouri minunate pentru micuții mai puțin norocoși. Am implicat salariații în donarea de sânge sau de cărți, și am reușit să avem și un Moș Crăciun care participă voluntar la serbările copiilor

Care este programul pe care l-ați coordonat și a avut cel mai mare succes?

Unul din principalele obiective ale Grupului TMK-Artrom este să îmbunătățească nivelul de educație al elevilor din comunitate, încurajând educația tehnică, inovația și creativitatea.

Unul dintre cele mai îndrăgite acțiuni ale noastre se numește ,,O mânuță și-un ghiozdan” și va fi în anul 2020 la a treia ediția. În ultimii doi an am dăruit 500, respectiv 700 de ghiozdane echipate cu rechizite copiilor din zonele defavorizate. De asemenea, TMK-Artrom s-a implicat ca principal partener și a susținut financiar participarea echipei de robotică a liceului ,,Radu Greceanu” la open-ul internațional First Lego League din Uruguay, unde acești tineri au reprezentat România. Înainte de plecare spre Uruguay, am primit vizita echipei și cu această ocazie am schimbat impresii și le-am oferit posibilitatea să viziteze o parte din fluxurile noastre de fabricație. Totodată, am susținut din punct de vedere financiar achiziționarea de materiale pentru clubul de robotică din Slatina și ajutăm copiii harnici și dornici de învățătură prin proiectul ,,Susținem performanța”.

Nu în ultimul rând, TMK-Artrom a contribuit la Sesiunea de Comunicări Științice Studențești organizată de Universitatea Politehnică din București prin oferirea de premii pentru cele mai bune lucrări ale studenților de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor – Secția Ingineria și Protecția Mediului.

Cum vedeți relația dintre compania pe care o reprezentați și comunitatea din jur?

Cred că suntem percepuți în comunitate ca o companie care respectă drepturile angajaților, care încearcă în mod constant să aducă îmbunătățiri la condițiile de muncă, să reducă emisiile cu efect de seră prin investiții de mediu sau investiții tehnologice în conformitate cu cele mai moderne tehnici disponibile. Lucrăm în domeniul metalurgic și nu este ușor să produci oțel sau țeavă în condițiile în care legislația de mediu este din ce în ce mai exigentă. Suntem un grup apreciat pentru implicarea în comunitate și pentru că venim în ajutorul comunității acolo unde este nevoie. Ne ghidăm după deviza ,,lasă faptele să vorbească despre tine”.

Care este viziunea ce vă ghidează în tot ceea ce faceți?

Viziunea noastră este una care îmbină performanța și inovația tehnologică cu valorile umaniste și responsabilitatea. O companie este un actor cu impact major în comunitatea în care își desfășoară activitatea și locul în care angajații își petrec o mare parte din zi, deci este pentru ei o a doua casă. De aceea, încercăm să avem mereu în prim plan oamenii și să venim în întâmpinarea provocărilor, dificultăților și nevoilor pe care le au. Cred că tânăra generație începe să înțeleagă mai bine ce înseamnă comportamentul responsabil față de consum, față de un produs sau serviciu, impactul produsului față de mediu sau impactul social. Ceea ce am realizat până acum este un început de drum pe care vom persevera.

Cum decurge o zi din viața dumneavoastră profesională?

O zi de lucru începe pentru mine cu activitatea juridică. Verific dacă a apărut o nouă inițiativă legislativă sau o nouă lege care are aplicabilitate în domeniile de interes pentru TMK-Artrom și întocmesc o sinteză. Urmează apoi activitatea legală de corporate, resurse umane, acte comerciale, ultima parte a zilei fiind dedicată proiectelor de sustenabilitate. Urmăresc starea proiectelor aflate în derulare, discut detaliile în echipă și ne gândim la dezvoltarea unor noi proiecte. Dorim ca în implicarea noastră accentul să fie pus pe învățământ, sănătate și mediu.

Dacă ați avea super-puteri, ce ați schimba în domeniul responsabilității sociale?

Mi-aș dori în primul rând să pot schimba mentalitatea oamenilor deoarece avem nevoie de maturizare în sfera responsabilității sociale. Aș implementa cursuri obligatorii în școală în acest domeniu, de la o vârstă cât mai fragedă, astfel încât copiii să înțeleagă de mici cât de mult contează fiecare gest pe care îl fac, iar tinerii să termine școala informați și instruiți cu privire la provocările societății moderne. Aș mai schimba de asemenea și…inima oamenior; nu văd decât într-o mică măsură compasiunea față de semenii noștri, dorința de schimbare în bine, de evoluție;  în general, văd mult prea rar valori precum responsabilitatea, conștientizarea, bunătatea, generozitatea și respectul față de tot ce ne înconjoară.

Însă nu e nevoie de super-puteri pentru a fi un erou. E de ajuns să faci ceea ce trebuie, zi de zi; e de ajuns ca tu să fii schimbarea pe care o vrei s-o vezi în lume, așa cum spunea Gandhi. Tocmai de aceea cred atât de mult în ceea ce fac și știu cu certitudine că oriunde aș fi, pot să reprezint un model și o inspirație pentru ceilalți.

Lasă un răspuns