Primăria Balș a curățat albia Oltețului

peturi

La începutul săptămânii, cursul Oltețului a fost blocat, în zona Balș, de mii de PET-uri. A existat riscul producerii unei inundații de proporții, dincolo dezastrul ecologic. Apa pârâului a amenințat să iasă din matcă și să inunde o parte din localitate și să distrugă podul ce face legătura între oraș și mănăstirea Mâinești.

A fost nevoie de intervenția urgentă a autorităților . În zonă s-a intervenit cu utilaje de mare tonaj, puse la dispoziție de firma care lucrează la Drumul Expres.. Administrația locală a strâns gunoiul adus de ape, iar cantitatea este una impresionantă.

”După viitura ce a adus sute de mii de PET-uri, dar și crengi și alte deșeuri, pe cursul râului Olțet, și după ce s-a intervenit de urgență pentru degajarea cursului apei, azi, Primăria Balș s-a mobilizat pentru curățarea terenului.

Lucrătorii SALUBRIS Balș au strâns ceea ce a rămas în urma puhoaielor, adică 12 tone de parte lemnoasă și aproape 4 tone de plastic!

Deșeurile au fost colectate selectiv la fața locului (plastic și lemn) și vor fi transportate la Centrul principal de colectare de la Bălteni”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Deșeurile au fost transportate la centrul de colectare de la Bălteni.

Lasă un răspuns