O șansă la educație pentru copiii rromi

rrrooommmmiiiii

Agenția Națională pentru Romi a lansat o sesiune de proiecte în domeniul Educației și Sănătății care să ajute comunitățile de romi să aibă acces la programe sociale.

Bugetul disponibil este de 400.000 lei, iar proiectele trebuie să se adreseze cele două domenii prioritate Educație și Sănătate.

Se urmărește îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor români aparținând minorității rome prin creșterea accesului la servicii de sănătate preventive și curative și prin promovarea unui stil de viață sănătos.

Totodată se urmărește realizarea de activități extrașcolare cu elevi și copii romi și cei care nu aparțin acestei minorități pentru deprinderea și stimularea relațiilor interetnice.

Pot depune proiecte persoanele juridice fără scop patrimonial, asociațiile și fundațiile.

Potrivit unui comunicat al Agenției, programul se numește „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare, educație non-formală și conștientizare”.

Este vorba despre o campanie inițiată de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Slatina și reprezentanții comunității rome din oraș.

Prin aceasta, elevii care finalizează cursurile unei școli gimnaziale sau de liceu sunt ajutați să își continue studiile și primesc consiliere de specialitate. Acțiunea Primăriei – SOS Copiii romi – are loc în fiecare an, în apropierea examenelor de final de ciclu școlar. Campania Primăriei este inclusă în „Planul local de acțiune Slatina”, iar echipele mixte vor merge în 19 localități în care sunt familii de romi pentru a le oferi îndrumare tinerilor.

Lasă un răspuns