Focar: Sunt opt cadre medicale infectate

spitale-inchise-2011-3

O nouă unitate medicală unde cadre sunt infectate cu COVID 19 face acum parte din lista cu probleme.

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei a iniţiat, după confirmarea a trei cadre medicale infectate cu noul coronavirus, testarea tuturor angajaţilor din cadrul unui laborator acreditat, fiind depistate încă cinci persoane pozitive, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a verificat unitatea medicală şi a constatat că spitalul dispune de biocide şi echipamente de protecţie.

De asemenea, unitatea medicală a procedat la efectuarea triajului epidemiologic.

“După recoltarea probelor şi finalizarea analizelor au fost confirmate alte cinci cadre medicale infectate cu COVID-19. Acestea au fost internate într-o secţie de boli infecţioase a unei unităţi medicale. S-a procedat în spital la efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, luarea de măsuri specifice pentru protecţia personalului şi pacienţilor în scopul prevenirii şi limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Contacţii direcţi au fost izolaţi la domiciliu în conformitate cu procedurile şi prevederile legislaţiei în vigoare”, a spus Dan Bucă

Lasă un răspuns