”Pianul Călător”, din nou în Caracal

pianul

Viața culturală începe să fie reluată încet după cele trei luni în acre totul a fost în pauză din cauza pandemiei.

În cea mai lungă zi a anului, pe 24 iunie, pianistul Horia Mihail porneşte la drum în turneul său naţional pentru a zecea oară. “Pianul călător” va cânta în 2020 în aer liber, online şi on air, pentru un public dornic de emoţie live după o primăvară îngheţată, pentru un public care aşteaptă ca muzica clasică să revină la viaţă. Horia Mihail va cânta din 24 iunie în întreaga ţară, cu un repertoriu marcând aniversarea Beethoven 250, pe clapele pianului călător.

La Caracal, concertele vor fi reluate, dar în aer liber și cu păstrarea distanțării fizice.

”24 iunie va fi o zi de încântare a sufletelor. Pianistul Horia Mihail revine în Caracal cu ”Pianul Călător”.
Turneul, organizat sub egida Radio România Actualități, ajunge la o nouă ediție. De data aceasta spectacolul se va desfășura în aer liber. Ca și în alți ani, Asociația Fiii și prietenii Caracalului și Primăria Caracal sunt printre organizatori.Astfel, continuăm tradiția împământenită încă din 2012 (când a avut loc prima ediție în orașul nostru) prin care Caracalul este centru de referință cu valențe culturale”, anunță organizatorii.

Concertele vor avea loc între 24 iunie şi 5 iulie, în aer liber, în mai multe oraşe din ţară, unele dintre acestea gazde ale pianelor călătoare. Anul acesta, turneul “Pianul călător” a ajuns la ediţia cu numărul 10, aşa cum era poate greu de prevăzut atunci când a început totul, în 2011, pornind de la o poveste găsită în cărţile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847 prin ceea ce avea să devină mai târziu România.

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi, uneori fără să se oprească mai mult de o seară, a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert.

Lasă un răspuns