Amenzi de 8.000 de lei pentru transport ilegal de material lemnos

lemne-evaziune

În aceste weekend, polițiștii olteni au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru transport ilegal de material lemnos. 
Sâmbătă, un bărbat din județul Argeș, a fost depistat în trafic, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos. Oamenii legii au constatat faptul că mențiunile din avizul de însoțire nu sunt reale.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.
De asemenea, cantitatea de 2 metri cubi material lemnos, în valoare de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Drăgănești-Olt.
” se arată într-un comunicat de presă.
Duminică, polițiștii au depistat un alt bărbat, de 41 de ani, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa. În urma verificărilor s-a constatat faptul că lipsește cantitatea de 1,08 metri cubi, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.” se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns