Caracal: campanie amplă de combatere a ambroziei

FCE38075-D09F-4418-8391-E3EFE97E8CE1

Alergia la ambrozie e chin pentru foarte mulți români. Din cauza polenului acestei plante, persoanele sensibile au reacții care pot însemna crize de strănut și ochi roșii, dar pot merge până la șoc anafilactic. Și, deși există o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să taie bălăriile, ambrozia continuă să se răspândească.

Pentru ptotejarea locuitorilor din Caracal, primăria va demara o amplă campanie de combatere a ambroziei.
“Primăria municipiului Caracal demarează o amplă campanie de combatere a ambroziei, care îmbolnăvește anual mii de oameni. Pentru ca acțiunea noastră să dea rezultate, este nevoie, însă, și de implicarea administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole, dar și a proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Caracal. Aceștia au obligația ca până la sfârșitul lunii iunie să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, evitând astfel eventualele amenzi.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii buruienii ambrozia.

Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cuantumul amenzilor pentru cei care nu-și curăță terenurile este de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei, în cazul firmelor.

Astfel, proprietarii terenurilor extravilane au obligația, ca în termenul stabilit de legiuitor, să acționeze la îndepărtarea acestei plante. În caz contrar se vor aplica sancțiuni contravenționale individuale, de către Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligațiilor legale.” au declarat autoritățile din Caracal.

Lasă un răspuns