Poliţiştii au făcut percheziţii la zeci de persoane

Perchezitii

Poliţiştii au făcut 11 percheziii în judeţele Bacău şi Tulcea, la persoane suspectate că furau din Suedia motoare de ambarcaţiuni, falsificau datele de identificare ale acestora şi le vindeau. Au fost vizate şi două societăţi comerciale. Au fost indisponibilizate de poliţişti bunuri în valoare de circa 100.000 de euro şi suma de 15.000 de euro, anunță news.ro.

”La data de 22 iunie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale au efectuat 11 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Astfel, poliţiştii au identificat, atât la locuinţele bănuiţilor,cât şi la sediile a două societăţi comerciale de pe raza judeţelor Bacău şi Tulcea, 11 motoare de ambarcaţiuni, obiecte electronice, două ambarcaţiuni şi suma de 15.000 de euro”, a transmis, luni seară, IPJ Bacău.

Sursa citată a precizat că, din cercetări s-a stabilit că, o parte din membrii grupării ar fi acţionat organizat, pe teritoriul statului suedez, unde ar fi comis infracţiuni de furt a unor motoare de ambarcaţiuni, pe care le-ar fi transportat pe raza judeţului Bacău.

Ulterior, cealaltă parte a grupării ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor sustrase şi le-ar fi valorificat pe raza judeţului Tulcea, valoarea prejudiciului fiind de circa 100.000 de euro.

Lasă un răspuns