Deputatul de Olt Niță Mihai: „Nu facem alianțe care să conducă la dispariția partidului”

531B0D6B-9F5A-47E0-97D1-F4F9526742CE

În cursul zilei de joi, la sediul din Slatina al Filialei județene Olt a partidului PRO România, a fost organizată o conferință de presă, la care au participat din partea Biroului Politic Județean președintele Filialei Olt – deputatul Niță Mihai, președintele Filialei municipiului Caracal – Octavian Stănescu și secretarul executiv al Filialei – Gheorghe Udrescu. Tema principală a dialogului s-a axat pe stadiul pregătirilor PRO România Olt pentru alegerile locale preconizate pentru data de 27 septembrie anul curent.

Din expunerea președintelui Niță Mihai, rezultă că, în cele 79 organizații locale înființate până în prezent la nivel județean, s-au format echipe de nădejde, cu un număr apreciabil de aderenți, capabile să furnizeze surprize pe scena politică. În prezent, există o preocupare intensă pentru înființarea organizațiilor locale PRO România în toate localitățile județului Olt. Deja, până în acest moment, sondajele de specialitate indică o cotă de 11% din intențiile de vot ale populației în favoarea partidului PRO România. Această situație favorabilă se explică, în mare parte, prestației susținute a președintelui PRO România, Victor Ponta.

La toamnă, în urma scrutinului electoral, deputatul Niță Mihai speră ca Filiala Olt a partidului să-și adjudece circa 200 de locuri în consiliile locale, 4 consilieri județeni și minim cinci consilieri municipali la Slatina. Pentru funcțiile de primari, există șanse mari ca 5 – 6 candidați susținuți de organizații locale puternice, să devină primari. În privința localităților urbane, au fost anunțați candidații după cum urmează: la Slatina – Marius Bălașa, la Caracal – Octavian Stănescu, la Corabia – Ștefan Pârlea, la Scornicești – Ion Prioteasa, la Drăgănești Olt – Narcisel Prundeanu, la Piatra Olt – Gheorghe Udrescu, la Balș – Silviu Pendiuc, la Potcoava – Ion Iordan.

„Ne pregătim temeinic pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, când domnul Victor Ponta, singurul lider politic capabil să reînvie speranțele românilor într-o țară prosperă, să devină Președintele României”, a mai adăugat președintele PRO România Olt.

La rândul său, candidatul la Primăria Caracal, fostul viceprimar al municipiului, Octavian Stănescu, a prezentat programul său dedicat caracalenilor, pe care l-a intitulat Manifestul pentru Caracal și care cuprinde 10 obiective prioritare destinate concetățenilor pentru interesele cărora militează. Legat de zvonul că deputatul PSD Dan Ciocan ar dori să treacă la PRO România, dumnealui a dat asigurări că este un simplu zvon, iar președintele Niță Mihai a confirmat că nimeni nu va fi impus de la centru în conducerea organizațiilor locale ale partidului.

Cât privește presupusele alianțe cu alte partide, liderul PRO România Olt a mai declarat: „Nu facem alianțe care să conducă la dispariția partidului”. Alianțele postelectorale reprezintă altceva, căci este vorba despre crearea unor majorități în consiliile locale, pe care le vom negocia cu oricare alt partid.

Lasă un răspuns