Cine construiește tronsoanele 3 și 4 din Drumul Expres

Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești începe să capete contur. După ce mai bine de un an la primele două tronsoane au început lucrările, acum a fost desemnat și constructorul celorlalte două tronasoane

A fost desemnat câştigătorul şi pentru ultimul tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, vestea fiind dată chiar de pe şantierul acestui obiectiv de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

”Tronsonul 2, cei 41 de km cu cele 2 sectoare. Mă bucur să constat aceeași mobilizare exemplară, pe care o dau exemplu pe toate șantierele pe care merg. Avem un antreprenor serios, cu peste 600 de angajați mobilizați pe cele două sectoare din tronsonul 2. Am încredere că atât tronsonul 1, cât și tronsonul 2 se vor finaliza înainte de termenul contractual stabilit, sfârșitul anului 2021.
Suntem astăzi aici, în această formula, la un moment special pentru ALRO, la un moment aniversar, dar și pentru a da o veste bună Olteniei de pe șantierul tronsonului 2 Craiova-Pitești. Dacă tronsonul 1 și 2 sunt în execuție, în linie dreaptă, de astăzi și tronsonele 3 și 4 au intrat în linie dreaptă.
Colegii mei din Compania de Drumuri au desemnat câștigătorul licitație atât pentru tronsonul 3, cât și 4. Au finalizat procedura pentru tronsonul 4 astăzi și mă bucur să vă anunț acest lucru. Așadar, Tronsonul 3, 670 de milioane de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 execuție, Tronsonul 4 – 617 milioane de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 luni execuție. Același antreprenor care execută și Tronsonul 2. În condițiile în care nu vom avea contestații, estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractual pentru proiectare și execuție atât pentru Tronsonul 3, cât și pentru Tronsonul 4. Mi-aș dori să nu avem contestații, le am cerut colegilor să organizeze impecabil aceste procese de achiziție publică, astfel încât să elimine toate motivele ca cineva să conteste rezultatul procedurii și să întârziem începerea lucrărilor”, a spus ministrul Transporturilor.

Întregul drum expres Craiova – Piteşti are 121 de kilometri. Va avea câte două benzi de circulaţie pe sens, valoarea totală ajungând la peste 3,7 miliarde lei, la care se adaugă TVA. Acest drum a fost intens solicitat de cei doi mari constructori de automobile, Ford – care are o fabrică la Craiova, respectiv Dacia Renault. Drumul expres presupune şi construirea a două centuri ocolitoare, pentru Slatina şi Balş, de departe cea mai mare problemă în trafic fiind traversarea micului oraş oltean Balş, situat între Slatina şi Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura