Se simplifică procedurile achizițiilor publice

guvern

Executivul a avut, miercuri, în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează simplificarea procedurilor derulării achiziţiilor publice. Actul normativ a fost discutat în contextul în care CCR a constatat că este neconstituţională prevederea pentru „impunea sancţiuni judecătorilor în situaţiile în care aceştia întârziau deliberarea unor situaţii reclamate privind achiziţiile publice”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului, relatează News.ro.

„Un alt proiect de act normativ, de această dată în domeniul achiziţiilor publice, cu obiectivul de simplificare a procedurilor de derulare a achiziţiilor publice, în mod special al celor din domeniul fondurilor europene, vizează modificarea cadrului legal privind derularea achiziţiilor publice”, a afirmat Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern.

Dancă a explicat şi motivul pentru care Executivul ia în discuţie o astfel de ordonanţă de urgenţă.

„Este vorba de ordonanţă de urgenţă care a fost contestată la Curtea Constituţională pentru că impunea sancţiuni judecătorilor în situaţiile în care aceştia întârziau deliberarea unor situaţii reclamate privind achiziţiile publice. Această menţiune a fost declarată neconstituţională, prin urmare, în această şedinţă de guvern a fost adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă, care elimină această prevedere, pentru a o pune în acord cu decizia Curţii Constituţionale şi pentru a institui proceduri simplificate de achiziţii publice, în special în domeniul fondurilor europene”, a conchis şeful Cancelariei prim-ministrului.

Lasă un răspuns