Sute de olteni au ajuns la spital, înțepați de căpușe

capuse

Odată cu sosirea căldurii, în vegetaţie, au început să îşi facă apariţia căpuşele. Acestea a par primăvara şi vara, până târziu, muşcăturile lor sunt nedureroase, nu le sesizăm de la primul contact şi de aceea este bine să ne verificăm corpul măcar o dată pe zi după o ieşire în natură .

În Olt până la acesta dată peste 200 de persoane au fost înțepate de căpușe.

”În perioada 1 aprilie-30 iunie 2020 numărul cazurilor de înțepături de căpușe a fost de 216. Pacienții s-au prezentat la spitalul municipal Caracal și spitalul județean Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Boala Lyme, care mai este cunoscută și ca Borellioza, sau boala cu o mie de fețe, este o afecțiune medicală foarte periculoasă, provocată de înțepătura de căpușă. Ea dă diferite simptome, asociate altor boli, printre acestea fiind și paralizia.
De aceea medicii recomandă ca în cazul în care găsiți o căpușă pe piele să nu o extrageți acasă, pentru că este riscant, iar resturi din aceasta pot rămâne în piele. Trebuie să mergeți la spital, pentru ca insecta să fie îndepărtată de un cadru medical.

Lasă un răspuns