A curs cu amenzi în Olt, pentru cei care nu respectă măsurile impuse de pandemie

ipj

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Olt, se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

ipăj6 A curs cu amenzi în Olt, pentru cei care nu respectă măsurile impuse de pandemie

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul SARS COV 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 03 iulie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și polițiști din cadrul Poliției Locale Slatina vor acționa cu efective mărite pe raza județului Olt și vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

ipj5 A curs cu amenzi în Olt, pentru cei care nu respectă măsurile impuse de pandemie

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată, se vor efectua verificări în trafic, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, fiind vizat transportul de persoane.

A curs cu amenzi în Olt, pentru cei care nu respectă măsurile impuse de pandemie

”După primele activități desfășurate în acest sens, la data de 3 iulie 2020, cei peste 250 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au verificat 75 restaurante, terase, fast-food-uri și alte medii de interes.Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea totală a sacțiunilor aplicate este de  11.900 de lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

A curs cu amenzi în Olt, pentru cei care nu respectă măsurile impuse de pandemie

În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Lasă un răspuns