OLT: 60,15% promovabilitate la BAC și 13 medii de 10

bac

Promovabilitatea la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, a crescut în județul Olt, în urma soluționării contestațiilor depuse de absolvenții de liceu nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la probele scrise. Totodată și numărul mediilor de 10 a crescut de la 7 la 13.

Potrivit datelor oficiale postate de Ministerul Educației și Cercetării se arată că rata de promovare a examenului maturității în județul Olt a crescut, după recorectarea lucrărilor, cu 1,89%, respectiv de la 58,26% la 60,15%, cât reprezintă promovabilitatea finală la Bacalaureat.

Iar șase din absolvenții care au contesta notele obținute au primit nota maximă.

Sunt cinci liceeni cu media finală 10 de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cinci de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina și câte unul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Liceul „Ştefan Diaconescu” Potcoava și Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș.

Avem un absolvent al Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina care a depus contestație la limba și literatura română după ce a obținut nota 9,80, iar după recorectarea lucrării a luat 10. Un alt elev de la aceeași unitatea de învățământ liceal a luat inițial nota 9 la română și după rezolvarea contestației a obținut 10, iar acesta a contestat și nota de 9,60 pe care a avut-o la matematică, iar după recorectarea lucrării a luat 10. De asemenea, un alt licean de la Colegiul „Radu Greceanu” care a luat 9,60 la proba scrisă de limba și literatura română a depus contestație, iar ca urmare a soluționării acesteia nota finală a fost de 10.

Totodată, un absolvent al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” Balș, care a luat nota 9,35 la limba română a depus contestație și în urma recorectării lucrării a obținut nota 10.

Și de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina este un elev care a fost nemulțumit de notele pe care le-a avut la română și matematică. Dacă la proba scrisă de limba și literatura română a luat 9,70, după soluționarea contestației nota a fost de 10, la matematică a obținut 9,90 și după recorectarea lucrării are 10.

De la același Colegiu „Ion Minulescu” este și un elev care a contestat, de asemenea, nota obținută la română. Inițial, la această probă scrisă a avut 9,20, iar ca urmare a rezolvării contestației depusă nota finală luată la această disciplină este 10.

Lasă un răspuns