Coronavirusul nu i-a permis să dea BAC-ul nici în sesiunea specială

bac-bacalaureat-2020

Astăzi trei elevi din Olt au susținut prima probă, cea la limba și literatura româna, din cadrul sesiunii speciale a bacalaureatului.

Centrule de examen este la liceul Metalurgic din Slatina iar elevii au trebuit să treacă prin aceleași condiții ca și colegii lor.

Trei absolvenți au susținut examenul după ce nu au putut participa la prima sesiune deoarece au fost în izolare. Vorbim despre o eleva de la Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu” din Drăgănești Olt, o alta absolvență de la Liceul Teoretic ”Al.I.Cuza” din Corabia și de un elev de la C.N. ”Radu Greceanu”.

Din păcate cel de al patrulea elev nu a putut să participe nici la sesiunea specială. Acesta a fost testat pentru a V a oară pozitiv la COVID 19. Acesta este absolvent al Liceului Teoretic ”Petre Pandrea” șia fost confirmat cu coronavirus cu câteva zile înainte de prima sesiunea a bacalauretului.

” Am discutat cu elevul nostru și acesta a decis că alege să nu se prezinte pentru a nu exista eventuale probleme ulterioare. Dacă o persoană cu care ar intra în contact pe perioada examenului el ar fi putut să fie acuzat de zădărnicirea bolilor infecțioase și s-ar alege cu un dosar penal. Așa că a ales să nu se prezinte la examen”, a declarat Marian Anghel, director LT ”Petre Pandrea”.

La nivel național peste 140 de elevi susțin sesiune speciala a bacalaureatului. În următoarele două zile absolvenții vor susține celelalte două probe urmând ca pe 10 iulie să fie afișate primele rezultate. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, urmând ca pe 12 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Lasă un răspuns