Crește numărul localităților din Olt protejate antigrindină

grindina

Cele șapte sisteme antigrindină amplasate în județul Olt s-au dovedit extrem de eficiente, pe parcursul anilor, lucru ce a dus la decizia demarării unor noi astfel de investiții. Astfel că, anul acesta vor fi instalate altele, care să protejeze încă 10 localități din județ. 

” În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu fermierii și primarii din județul Olt, am identificat nevoia urgentă a unei investiții în noi stații anti-grindină.

Pentru a implementa aceste investiții, care să protejeze munca celor care trăiesc din cultura pământului, am solicitat o întrevedere la Ministerul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, cu domnul secretar de stat Gheorghe Ștefan, de la care am primit garanții că acest proiect este în atenția Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Investiția va fi bugetată anul acesta și va proteja culturile fermierilor din județul Olt, inclusiv o parte din județul Dolj, unde știm cu toții că fermele de pepeni din Dăbuleni au fost foarte afectate de ploile cu gheață din această vară.

M-am implicat în acest proiect pentru că îmi pasă de soarta fermierului și a țăranului simplu din Oltenia, cei care își asigură traiul din munca pământului”, a anunțat consilierul ministrului Dezvoltări, Gabriel Stanciu.

Lasă un răspuns