OLT: Pacienții COVID pleacă din spitale pe capete

Rome: Dressing of nurses in a COVID-19 Hospital, Roma, RM, Italy - 08 Apr 2020

Dressing procedures for nurses in the "clean area" of pavilion D of the San Filippo Neri hospital in Rome, used as a Covid hospital Rome: Dressing of nurses in a COVID-19 Hospital, Roma, RM, Italy - 08 Apr 2020, Image: 513015026, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Matteo Nardone/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

 Medicii se confruntă cu o situaţie neobişnuită – pacienţii cu Covid vor să plece şi pleacă acasă. Bolnavii invocă decizia judecătorilor de la Curtea Constituţională şi ignoră sfaturile doctorilor. Aceștia spun că pentru pacienţii cu simptome externarea la cerere ar putea fi fatală. Ei trebuie să-şi administreze singuri acasă tratamentul de care s-ar fi ocupat cadrele medicale

Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, până marţi , 7 iulie, au fost 28 de persoane testate pozitiv la COVID-19, care au cerut să părăsească unitatea medicală. Majoritatea au fost asimptomatici şi din punct de vedere al stării de sănătate erau foarte bine, motiv pentru care au vrut să nu mai stea în spital şi să plece acasă. În privinţa Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din judeţ în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul, au fost doar trei solicitări venite din partea bolnavilor, însă până marţi aceştia nu au luat încă o decizie de a pleca sau nu din spital.

Reprezentanţii Prefecturii Olt au transmis că toţi pacienţii care aleg să părăsească unităţile medicale o fac în baza unui consimţământ semnat, dar şi cu recomandări din partea medicului curant.

„Sunt zeci de persoane din județ care au solicitat să părăsească unităţile medicale din judeţ în care au fost internaţi, pentru tratament de specialitate. Pleacă cu un consimțământ semnat, cu recomandările medicului curant, să respecte tratamentele la domiciliu. Părăsesc spitalul cu recomandarea să rămână în izolare. Chiar dacă oamenii știu că nu mai sunt obligați să intre în izolare, ei primesc aceste recomandări”, spun autorităţile.

Odată cu intrarea în vigoarea a deciziei CCR, aproximativ 2.500 de persoane au recomandare de izolare la domiciliu din partea specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică. Iar în privinţa carantinaţilor instituţionalizaţi, încă de la sfârşitul săptămânii trecute în Olt nu se mai afla nicio persoană .

Lasă un răspuns