OLT: Producția de grâu va fi una bună

De câteva săptămâni fermierii au început să treiere grâul, iar producția până în acest moment este una bună. S-a obținut , în medie 4 tone la hectarul de grâu, iar calitatea este excelentă. Până în acest moment au fost recoltate 37.000 de hectare de grâu.

Campania de recoltarea a grâului este în toi, iar condițiile meteo sunt favorabile. Fermierii treieră 24 din 24 de ore  pentru pentru a putea strânge toată recolta.

Până în acest moment, potrivit directorului Direcției Agricole Olt au fost recoltate 37 000 de hectare de grâu din cele 115.000 de hectare.

 Anul acesta, se așteaptă să se obțină o cantitate bună la grâu, dar și de o calitate optimă panificației. În prima partea a campaniei de recoltare au fost treierat grâul de sămânță. Specialiștii spun că bobul de  grâul din producția de anul acesta are o densitate bună .

Potrivit directorului Gabriela Andronie de pe suprafața recoltată cu grâu au fost obținute 148.000 de tone, ceea ce înseamnă că producția la hectar a fost, în medie, de patru tone.

În total, la nivelul județului au fost însămânțate cu grâu 115.000 de hectare, iar fermierii olteni speră să finalizeze campania de recoltat.

La secară au fost recoltate 1.500 de hectare, producția obținută fiind de 3.000 de tone, iar la orz fermierii au strâns 60.000 de tone de pe o suprafață de 15.000 hectare.

Mazărea a fost strânsă de pe 5.300 de hectare, producția obținută în total fiind de 6.890 de tone.

Prețul grâului este identic cu cel de anul trecut. Mai mult fermierii  caută cumpărători pentru producția de anul trecut, fiind nevoiți să vândă pentru a elibera depozitele.

Potrivit reprezentanților Directiei Agricole producția de anul acesta din județ va asigura peste necesarul consumului oltenilor,  în Olt, seceta nu a afecta cuturile de păioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continue reading