Se reia examenul de titularizare

Candidații la concursul național de ocupare a posturilor didactice la catedrele din unitățile de învățământ preuniversitar își vor pot depune dosarele de înscriere în perioada 9-16 iulie, la sediile inspectoratelor școlare.

Potrivit Ministerul Educației și Cercetării (MEC), proba scrisă din cadrul concursului de titularizare va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Iniţial, din 18 iunie ar fi trebuit să înceapă ocuparea posturilor didactice la catedrele declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, dar toate concursurile au fost suspendate. Și asta în baza unui ordin emis de Ministerul Educației și Cercetății (MEC) ca urmare a prelungirii stării de alertă cu încă de 30 de zile în baza Hotărârii de Guvern 476 din 6 iunie 2020.

Conform ordinului MEC ”pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante (…)”. Imediat după încetarea stării de alertă, MEC va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Potrivit reprezentanților ISJ , în Olt sunt scoase la titularizare 17 posturi. catedrele sunt cu viabilitate pe patru ai și sunt de educatori, profesori itineranți, profesor informatica, asistenți medicali, profesori de alimentație publică și profesori de muzică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura