Internet gratuit în mai multe orașe și comune din Olt

wifi

Tot mai mulți olteni vor beneficia de puncte de acces public gratuit la internet wireless. Conectarea se poate face de la toate instituțiile publice din localitate, atât în interiorul acestora, cât și pe o rază de circa 100m în jurul lor.

Miercuri, 8 iulie, a fost anunțat un nou lot de localități câștigătoare a voucherelor europene în valoare de 15.000 euro. Astfel că, după Slatina și comunele Bobicești, Dobrosloveni și Vlădila , tehnologia fără fir va ajunge gratuit, prin același program, și în alte localități oltene.

Prima administrație care a dat vestea bună locuitorilor este cea a orașului Balș.Astfel, în principalele centre de interes din oraşul de pe malul Olteţului urmează a fi instalate echipamente Wi-Fi de ultimă generație. Primăria Balș este cea care va alege spațiile publice din urbe unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU, respectiv punctele de acces wireless la care bălșenii se vor putea conecta pentru a folosi gratuit internetul.

„Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice, precum parcurile, piețele și clădirile publice, peste tot în Europa”, transmit autorităţile bălşene pe pagina oficială de Facebook a Primăriei.

În urma unei evaluări făcute de Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele , în Olt, în etapa a IV a, au fost declarate câștigătoare primăriile: Găvănești, Ianca, Caracal, Balș și Corabia, iar pe lista de rezervă se află comuna Deveselu.

Lasă un răspuns