Primul caz de COVID 19 într-o clinică stomatologică

victoria

  După ce mai multe firme de platforma industrială s-au confruntat și se confruntă în continuare cu cazuri de SARS CoV2, zilele acestea a apărut și primul caz depistat într-o clinică stomatologică privată. Este vorba despre Clinica Dentară Victoria, iar anunțul a fost făcut public chiar de reprezentanții acesteia pe pagina oficială de Facebook. Femeia responsabilă pentru curățenia din cadrul clinicii este persoana care a fost diagnosticată pozitiv cu Coronavirus.

„În tot acest timp atât femeia infectată, cât și restul personalului medical au purtat echipament de protecție pe tot parcursul aflării în clinică, iar intrarea în contact atât cu medicii, asistentele sau pacienții a fost minimă datorită programului separat de realizare a curățeniei. Suntem complet încrezători în normele de protecție adoptate în clinica noastră și vă asigurăm că pe primul loc pentru noi este asigurarea sănătății tuturor celor care ne vizitează”, au transmis reprezentanții stomatologiei.

Reprezentanții clinicii au precizat că s-au respectat nomele de igienă, lăsând să se înțeleagă că este posibil ca femeia să fi contactat virusul în afara locului de muncă.

„Încă de la reluarea activității după ridicarea măsurilor stării de urgență impuse prin lege, am adoptat și am respectat riguros toate normele de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Prin adoptarea tuturor măsurilor de siguranță, în cadrul clinicii noastre, ne referim la: solicitarea în momentul programării telefonice a informațiilor exacte despre starea de sănătate actuală a pacienților care urmează să viziteze clinica și asigurarea că nu au călătorit în ultimele 14 zile în zone de risc sau au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte cu COVID-19; completarea în clinică cu informații corecte și complete a declarației pe proprie răspundere; pacienții nu pot intra însoțiți de alte persoane, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități; la intrarea în clinică pacienților li se măsoară temperatura, apoi sunt rugați să folosească dezinfectantul pentru mâini și primesc echipament complet de protecție – mască, botoși, halat și cască; toate suprafețele din cabinetele dentare sunt dezinfectate după finalizarea tratamentului – după fiecare utilizare instrumentarul este sterilizat și folosim echipamente performante de sterilizare pentru distrugerea bacteriilor și virușilor din încăperi după fiecare tratament”, spun reprezentanții clinicii dentare din Slatina.

Lasă un răspuns