Marius Iancu:”PSD REPARĂ GREȘELILE GUVERNULUI ZOMBIE ”

iancu

Harababura legislativă din ultimele 5 luni a creat atât panică, cât și o nesiguranță în rândul cetățenilor care nu mai au încredere în guvernanți. Odată cu declararea mai multor măsuri și legi adoptate în pandemie a fi neconstituționale, a crescut atât numărul pacienților infectați cu COVID 19, cât și a riscurilor ecomomice.

Social-democrații au cerut actualului Guvern în mai multe rânduri să adopte un program concret pentru relansarea economiei, dar și protejarea populației. Dar nici în acest moment nu exista măsuri concrete, iar numărul infectărilor crește de la o zi la alta cu sute de noi cazuri.

” În cele 5 luni de pandemie, când România nu a avut o legislație adecvată, Guvernul PNL, un guvern iresponsabil și incompetent a luat măsuri fără bază legală.

În tot acest timp, Guvernul incompetent nu a fost în stare să trimită în Parlament un proiect de lege pentru instituirea măsurilor care se impun în caz de epidemie și a refuzat orice colaborare cu Parlamentul.

Când CCR a declarat că toate măsurile luate de Guvern, în aceste 5 luni, au fost neconstituționale, liberalii lui Orban și Iohannis au atacat CCR și s-au victimizat politic fără să-și recunoască incompetența.

Constrânși de situație, au scris prost și repede un proiect de lege, iar când li s-a spus că ” este un zombie” legislativ, au spus “să îl învie PSD în Parlament”, adică, din nou, PSD trebuie să le corecteze greșelile.

Mai mult, președintele Iohannis care consideră că toată țara este de vina pentru creșterea numărului de îmbolnăviri, mai puțin liberalii care fac chefuri peste tot și nu poată mască, a făcut apel la forțele politice să adopte rapid o lege bună privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.
Adică, PSD să intervină și să corecteze “aberațiile liberale” care atentau la drepturile și libertățile românilor.

Acesta a fost contextul în care, în regim de urgență, PSD a refăcut și adoptat, ieri, în Parlament acest act normativ de care România are nevoie.
Dacă Guvernul PNL a trimis în Parlament o lege scrisă în grabă, fără să se consulte cu specialiști și societatea civilă, PSD a rescris acest proiect de lege în urma consultărilor cu ONG-urile de profil și cu specialiști din domeniul medical și drept constituțional.

Observăm că acest Guvern liberal prin toate acțiunile incoerente pe care le face și prin lipsa de coordonare și implicare din toate domeniile, seamănă, din ce în ce mai mult, cu un zombie care distruge, încet, încet, toată România”, a postat pe pagina sa de socializare deputatul Marius Iancu.

Lasă un răspuns