Amendați pentru că nu purtau masca de protecție

597EA007-A310-4E27-B011-FF008B2A0E6C

În acest weekend, la nivelul județului Olt, au loc acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, în vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii, au continuat să acționeze, cu efective mărite, pe raza județului Olt, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Oamenii legii au verificat zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement. Totodată, au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

În urma controalelor, au fost depistate 29 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. În urma constatării unor nereguli de natură economică, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei. Alte 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 6.000 de lei.

Lasă un răspuns