Dezinfecție totală la Prefectură după ce șeful instituției a fost internat cu SARS CoV

Prefectura_Judetului_Olt

După ce reprezentantul Guvernului în județ a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID 19, prefectul Florin Homorean , la nivelul instituției au fost adoptate mai multe măsuri pentru limitarea și prevenirea răspândirii coronavirusului. Dezinfecția spațiilor în care reprezentantul Guvernului în teritoriu își desfășoară activitatea, dar și autoizolarea celor 13 contacți ai său sunt doar o parte dintre acestea.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, măsurile luate pentru a limita răspândirea virusului chinezesc sunt:

Dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări etc.). Dezinfecția s-a efectuat în cursul dimineții de luni, înainte de începerea programului de lucru, respectiv ora 06:00, cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt;

Totodată a fost declanșată și o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților de la locul de muncă ai persoanei infectate și impunerea măsurii de izolare la domiciliu. Într-o primă etapă au fost identificați 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate DSP în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării COVID-19 potrivit metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică;

Limitarea temporară a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării la Coronavirus pentru cele 13 persoane și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Prefecturii Olt, în zilele de 13 și 14 iulie.

În instituția teritorială a Ministerului Afacerilor Interne sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat trei termometre non-contact, câte unul pentru fiecare sediu, și a cumpărat cu regularitate măști de protecție.

Persoana infectată, respectiv prefectul de Olt Florin Homorean, a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în instituție întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 grade Celsius.

„Întâlnirile de la Instituția Prefectului – Județul Olt s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Întâlnirile cu mai mulți participanți (ședințe ale Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) fiind organizate în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt. Pentru a preveni apariția unor altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța/sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Lasă un răspuns