Legumicultorii se plâng că polițiștii le gonesc clienții

legume

Legumicultorii veniți să își vândă roadele muncii în piața Zahana se plângă că dacă nu îi lasă pandemia fără cumpărători, în mod sigur polițiștii îi vor duce la sapă de lemn.

În perioada aceasta, dat fiindcă numărul persoanelor depistate pozitiv la COVID 19 a crescut alarmant, iar oamenii nu mai respectă măsurile impuse, polițiștii fac mult mai multe controale. Așa se face că, slătinenii veniți în piață fără mască riscă să nu mai aibă bani pentru legume, ci de amendă.

Acest lucru i-a dus la disperare pe fermierii care se plâng că polițiștii le gonesc clienții.

” Stimabili, aș vrea să facem cunoscută următoare situație din piața Zahana, pentru că într-un spațiu cu mii bune de metri cubi de aer și distanta de 4-5 metri între persoanele care vând la tarabă, oamenii sunt obligați să poarte masca de protecție, mai nou, există și personal al poliției locale, doi la număr, care vânează efectiv “clienți” pentru amenzi. Și astfel se întâmplă ca în piață, oamenii intră mai rar sau deloc în anumite momente. În timp ce comercianții din afara pieței vând la flux continuu, pentru ca bineînțeles, ei nu intra sub incidenta acestei obligații. Poate se găsește o soluție și pentru această problemă deloc de neglijat, până la urmă toți plătim taxe la fel”, a spus Victor Radu, un legumicultor din Obârșia.

Lasă un răspuns